Motorrijles
Motorrijles
Proefles € 72,-
Proefles € 72,-
Boek nu online een vrijblijvende proefles
Boek nu online een vrijblijvende proefles
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Den Haag - Leiden

Motorrijopleiding

A2 motorrijbewijs

Pas je qua leeftijd en ervaring niet langer in de beginnerscategorie? Dan kun je je rijbewijs halen in categorie A2. Je kunt ervoor kiezen om door te stromen vanuit A1, maar het is ook mogelijk om direct in A2 te beginnen. Daarvoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Hierover leggen we je natuurlijk graag meer uit. 

Wanneer mag je A2 doen?

Het A2 motorrijbewijs is een zwaardere categorie dan de categorie A1. Waar je met A1 op een motor moet rijden die maximaal 11 kw aan vermogen heeft, is dat bij A2 een vermogen van maximaal 35 kw. Ook je leeftijd is allesbepalend voor het rijbewijs dat je mag halen. Ben je ouder dan twintig? Dan sla je de beginnerscategorie over en start je direct met A2. 

Doorstromen vanuit A1

Als je al twee jaar met je A1 rijbewijs op een motor rijdt, mag je doorstromen naar de categorie A2. Het grote verschil tussen doorstromen vanuit A1 en direct beginnen met A2, is de hoeveelheid examens die je moet afleggen. Wanneer je beschikt over motorrijbewijs A1, beheers je tenslotte al de theorie en minstens de basis van de belangrijkste vaardigheden. 

De examens

Start je direct met je A2 motorrijbewijs, dan moet je allereerst je theorie-examen doen (mits je in bezit bent van een B rijbewijs). Dit examen is af te leggen vanaf de leeftijd van 17 jaar. Het behalen van je theorie is 1,5 jaar geldig, houd hier rekening mee! Om de rijlessen te kunnen volgen, moet je twintig jaar of ouder zijn. Je doet in de categorie A2 twee praktijkexamens: voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Bij voertuigbeheersing wordt goed gelet op of jij verantwoordelijk en veilig omgaat met je motor. Bij verkeersdeelneming wordt uiteraard gekeken of je veilig deelneemt aan het verkeer, en goede inschattingen maakt. 

Stroom je door vanuit A1? Dan mag je je theorie-examen overslaan en doe je slechts één combi-praktijkexamen. Je mag als doorstromer al beginnen met lessen voor A2 als je 19 jaar bent. 

Heb je vragen over dit motorrijbewijs, of wil je direct starten? Neem dan gerust contact op met Verkeersschool Tempo! Als je nog twijfelt, kun je altijd kiezen voor een proefles.

Je motorrijbewijs
IN 10 DAGEN

Vanaf € 809,00

11 motorrijlessen
1x CBR praktijkexamen
1x motorhuur tijdens examen
AVB (deel 1) of AVD (deel II)
Proefles van 90 min. verplicht
Proefles € 72,00

Motorrijles
Motor AVB (deel 1)

€ 72,00 per 1,5 uur

1 motorrijles 
1x motorhuur tijdens les
AVB (deel 1)


 

Motorrijles
Motor AVD (deel 2)

€ 48,00 per 1 uur

1 motorrijles 
1x motorhuur tijdens les
AVD (deel 2)

 

Een geslaagd idee!