Theorieles
Theorieles
Theoriecursus € 67,50
Theoriecursus € 67,50
Meld je aan voor de theoriecursus
Meld je aan voor de theoriecursus
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Schrijf je nu in voor de online theoriecursus die begint op 15 april 2024

Scoren met theorieles!

Wanneer je gaat starten met het halen van je rijbewijs, concentreer je je natuurlijk op de twee toetsen: het theorie-examen, en het praktijkexamen. Voor het praktijkexamen word je altijd begeleid, dat weet je. Maar weet je dat je ook begeleid voor je theorie-examen kunt studeren? In dit blogartikel leggen we je graag uit wat jij aan theorieles kunt hebben en waarom het zeker het overwegen waard is! Want misschien wist je het nog niet: je kunt echt scoren met het nemen van theorielessen!

Wat is theorieles en wat leer je?

Eigenlijk lijkt theorieles op een les die je van (de middelbare) school gewend bent. Je zit met meerdere leerlingen in een klaslokaal en krijgt les van een instructeur, die je alle belangrijke verkeersregels uitlegt. Ook krijg je tijdens deze lessen meer informatie over de achtergronden van de regels en over hoe ze worden toegepast. Je krijgt gelegenheid om vragen te stellen en ook te luisteren naar de vragen van anderen. Je gebruikt daarbij theorieboeken die je ook zou gebruiken als je gewoon voor jezelf studeert. Alleen neem je ze in dit geval samen door met je medeleerlingen en je docent. 

Volg je theorieles bij Verkeersschool Tempo, dan krijg je in vijf avonden alle informatie die je nodig hebt. De lessen duren twee uur. Uiteindelijk doe je een proefexamen om te zien of je alle stof goed hebt opgepikt en of het een slim idee is om je theorie-examen te reserveren. Er zijn verschillende data waarop je kunt starten met de theoriecursus, ook is het mogelijk om later in te stromen en de gemiste lessen in te halen. Meer informatie lees je elders op onze website! 

Vergroot klassikaal lessen jouw kans op slagen?

Theorieles hoeft niet voor iedereen dé oplossing te zijn, maar als je altijd al moeite hebt gehad met studeren kan het zeker een oplossing zijn. De docent legt alles op een begrijpelijke manier uit en als je iets niet snapt is er altijd een deskundige in de buurt om je vraag aan te stellen. Bovendien leer je ook van de vragen die andere leerlingen stellen. Ook als je nog totaal geen ervaring hebt met autorijden, als je moeite hebt met concentreren of als je het lastig vindt om bepaalde verkeerssituaties te visualiseren, is het prettig als iemand het je stap voor stap uitlegt.  

We zetten nog één keer de voordelen voor jou op een rijtje:

  • Met theorieles krijg je voldoende begeleiding
  • Je kunt zelf je vragen gelijk stellen en leren van de vragen die anderen stellen
  • Je weet zeker dat je geen (belangrijke) stof overslaat
  • De docent kan helpen bepaalde situaties te visualiseren
  • Je krijgt achtergrondinformatie over hoe de regels worden toegepast
  • Het proefexamen na de lessen helpt je om te bepalen of je klaar bent voor het examen
  • Mensen die weinig zelfdiscipline hebben bij het studeren krijgen zo de juiste stimulans

Wil je meer weten over theorielessen? Neem dan contact op met Verkeersschool Tempo!

Een geslaagd idee!