Theorieles
Theorieles
Theoriecursus € 67,50
Theoriecursus € 67,50
Meld je aan voor de theoriecursus
Meld je aan voor de theoriecursus
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Al meer dan 45 jaar
een begrip in de regio!
Rijscholen:  Den Haag - Leiden - Zoetermeer - Delft - Rotterdam - Spijkenisse - Hellevoetsluis

Schrijf je nu in voor de online theoriecursus die begint op 15 april 2024

Theorie-examen: zo gaat dat nu

Ga je binnenkort theorie-examen doen bij het CBR, bijvoorbeeld voor je rijbewijs B? Dan vertellen wij je graag hoe dat tegenwoordig gaat. Eerder was het zo dat leerlingen met z’n allen in een klaslokaal kwamen te zitten en hetzelfde examen deden. Deze methode bleek echter zeer fraudegevoelig, waarna is besloten om voor een andere methode te kiezen. Hoe dat werkt, lees je hier:

Als je lessen hebt gevolgd, of als je zelf flink geblokt hebt, kun je een theorie-examen aanvragen. Dit doe je snel en eenvoudig via http://mijn.cbr.nl/. Je kunt dit natuurlijk ook via de rijschool doen. Als je een reservering hebt gemaakt, krijg je hier een bevestiging van per e-mail. In deze mail staat niet alleen je reserveringsnummer, maar ook dat je je identiteitsbewijs moet meenemen en of er nog andere bijzondere zaken aanwezig moeten zijn. Op de dag van je examen, moet je een kwartier voor aanvang van de test aanwezig zijn.

Starten

Kom je binnen in het examencentrum, dan voer je je reserveringsnummer in om je aan te melden. Vervolgens leg je je spullen, zoals je telefoon en je portemonnee, in een speciaal kluisje en neem je plaats in de wachtkamer. Je identiteitsbewijs en de reserveringsbevestiging houd je steeds bij je. Als je wordt geroepen door de baliemedewerker, of je ziet je reserveringsnummer op het beeldscherm in de wachtkamer verschijnen, loop je naar de balie en word je na een check doorgestuurd naar je eigen tafel met computer. De tafel is opgenomen in een ruime zuil, die leerlingen ervan weerhoudt om te overleggen met hun buurman- of buurvrouw. Op de computer voer je je reserveringsnummer weer in en dan kan je examen beginnen. Je krijgt eerst enkele testvragen om aan het systeem te wennen.

Minder kans op fraude

Het grote voordeel van een dergelijk nieuw theorie-examen is dat mensen minder kunnen frauderen. Niet alleen letterlijk, omdat er minder contact kan ontstaan met degene die naast je zit, maar ook omdat er verschillende examens kunnen worden getoond en deze bovendien niet tegelijkertijd hoeven worden afgenomen. Er kan dus veel variatie worden ingezet op deze manier. Wanneer het nieuwe theorie-examen is afgerond, krijgt de student gelijk de uitslag te zien. Deze wordt ook per e-mail nog bevestigd.

Het CBR werkt momenteel ook op een ander vlak aan het verscherpen van de regels, nadat bekend werd dat sommige rij-instructeurs of theorie-docenten hun leerlingen ‘tips’ gaven waarmee ze bepaalde vragen sowieso goed zouden hebben. Er wordt continu gewerkt aan het veranderen en verbeteren van de vraagstelling en de manier waarop de theorie getoetst wordt. Heb je vragen over het theorie-examen? Neem dan gerust contact op met de specialisten bij Verkeersschool Tempo!

Een geslaagd idee!